- 30m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
200 g |
200 g |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
4 kuličky |
4 kuličky |
| Na ozdobu | |
|
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Do 2 l vody dáme vařit na kostičky nakrájené houby a cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a koření a sůl.
-
Po cca 30 minutách varu přidáme na kolečka nakrájený pórek a kyšku. Necháme ještě krátce přejít varem.
-
Polévku na talíři dozdobíme čerstvým, na jemno nakrájeným pórkem a petrželovou nebo celerovou natí. Polévka pak vypadá na pohled svěže, a navíc chuť syrového pórku ladí s nakyslou chutí Valašské kyšky.
Makronutrienty
62%
31%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 175 kJ | 318 kJ |
| Kalorická hodnota | 41,8 kcal | 76,1 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,94 g
1,92 g |
10,8 g
3,5 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,594 SVJ | 1,08 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,661 g
12,8 g |
1,2 g
23,2 g |
| Bílkoviny | 2,97 g | 5,4 g |
| Sůl | 1,38 g | 2,51 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů












