Mám moc ráda sladké cookies, ale chtěla jsem vymyslet slanou variantu a vyšla z toho tato lowcarb kombinace s hermelínem. Jsou výborné a křehké, doporučuji k vínu.
- 20m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 100 g |
100 g |
|
30 g |
30 g |
|
100 g |
100 g |
|
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 70 g |
70 g |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Mouky a kypřící prášek smícháme se změklým máslem a uhněteme vláčné těsto. Nakonec do těsta přidáme nastrouhaný hermelín. Rukou tvoříme placičky jako na "cookies", pečeme 15 minut na 180°.
Makronutrienty
10%
20%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 2 257 kJ | 855 kJ |
| Kalorická hodnota | 539 kcal | 204 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,72 g
1,63 g |
2,92 g
0,619 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,772 SVJ | 0,292 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
51 g
18,3 g |
19,3 g
6,93 g |
| Bílkoviny | 14,9 g | 5,64 g |
| Sůl | 0,873 g | 0,331 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














