inspirace na nízkosacharidové (lowcarb) halloweennské občerstvení, svačinku...mandle, skořice...více receptů také na https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 20m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
130 g |
130 g |
pomlet 30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
70 g |
70 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Ještě | |
2 lžíce |
2 lžíce |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Vše smícháte a necháte v lednici odpočinout. Poté v ruce rolujete váleček a dáváte na plech. Jen vytvarujete prst, naříznete “kloub” a připravíte nehet jen promáčknutím lžičkou. Pečete na 170 stupňů cca 10 minut.
-
Necháte vychladnout a marmeládou uděláte krev na konci prstu a na nehtu a přilepíte plátek mandle. Doufám, že vás to bude bavit stejně jako mě a nezapomeňte mě označit :)
Makronutrienty
26%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 109 kJ | 610 kJ |
Kalorická hodnota | 504 kcal | 146 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,2 g
4,07 g |
5,84 g
1,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,02 SVJ | 0,584 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
45 g
17,6 g |
13 g
5,08 g |
Bílkoviny | 11,1 g | 3,2 g |
Sůl | 0,125 g | 0,036 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů