Tempeh s cibulkou a zeleninou je neodolatelný !
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Tempeh | |
|---|---|
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
100 g |
100 g |
| Zelenina | |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Jednu cibuli pokrájíme nadrobno a dvou lžicích kokosového oleje zlehka osmahneme, přidáme na kostičky pokrájený tempeh a pár minut za stálého míchání smažíme. Poté tempeh zalijeme hrnkem vody a necháme dusit, než se voda vyvaří (ale minimálně 10minut).
-
Mezitím si na dvou lžicích kokosového oleje dozlatova ogrilujeme zeleninu – cuketa, paprika, rajče, mrkev. Pokud chcete, můžete tempeh smíchat se zeleninou rovnou, nebo ponechat zvlášť, tak jako jsme to udělali my. Větším jedlíkům můžete jídlo podávat s rýžovými těstovinami.
Makronutrienty
28%
21%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 518 kJ | 3 616 kJ |
| Kalorická hodnota | 124 kcal | 864 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,51 g
1,52 g |
38,4 g
10,6 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,551 SVJ | 3,84 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,3 g
7,95 g |
71,7 g
55,5 g |
| Bílkoviny | 4,19 g | 29,2 g |
| Sůl | 0,46 g | 3,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














