Není nad domácí granolu, do které si můžete dát přesně to, co máte rádi. Navíc si můžete vždy dopředu udělat větší množství, a pak už ji snídat třeba každý den. Já jsem do ní tentokrát zkombinovala všechny možné ořechy, co jsme doma měli a sušené datle a fíky, díky kterým jsem granolu pak už doslazovala jen minimálně.
- 4h:15m
- 12 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
3 hrnky |
3 hrnky |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
5 lžic |
5 lžic |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
V míse si promíchejte vločky, kokos a ořechy (část ořechů jsem nasekala, část jsem nechala vcelku).
-
Rozehřejte si kokosový olej, vlijte k sypké směsi a přidejte agávový sirup. Pořádně zamíchejte, celá směs by se měla pěkně obalit a nebýt suchá.
-
Granolu rozložte na pekáč vyložený pečicím papírem a zapékejte asi 20 minut na 150°. Směs během pečení obracejte, aby se nepřipekla. Do upečené granoly zamíchejte na kousky nakrájené datle a fíky.
-
Vychladlou granolu plňte do pevně uzavíratelných sklenic.
Makronutrienty
59%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 878 kJ | 2 780 kJ |
Kalorická hodnota | 449 kcal | 664 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
51,2 g
10,1 g |
75,8 g
15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,12 SVJ | 7,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,6 g
6,38 g |
36,5 g
9,45 g |
Bílkoviny | 11 g | 16,3 g |
Sůl | 0,024 g | 0,035 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů