Tuto hustou polévku můžete podávat i jako hlavní chod, třeba k večeři. Nejvíc přijde vhod v chladnější dny, tymián a česnek hubí bacily.
- 40m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
|
250 g |
250 g |
|
690 g |
690 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
Fazole na několik hodin (přes noc) namočte do studené vody, poté je slijte a propláchněte. V hrnci je zalijte čerstvou vodou tak, aby byly všechny ponořené a ještě centimetr vody nad nimi, zaklopte pokličkou a uvařte téměř doměkka. K fazolím přidejte passatu, prolisovaný česnek, tymián, sůl a sádlo a dovařte doměkka. Část měkkých fazolí můžete rozmačkat, polévku zahustí. Podle chuti dosolte a podávejte.
Makronutrienty
77%
18%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 716 kJ | 1 728 kJ |
| Kalorická hodnota | 171 kcal | 413 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
32,7 g
0,914 g |
79 g
2,2 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,27 SVJ | 7,9 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,43 g
0,863 g |
5,87 g
2,08 g |
| Bílkoviny | 7,6 g | 18,3 g |
| Sůl | 0,454 g | 1,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














