Fazole s batáty a quinoou

Adéla Kábelová

Fazole s batáty a quinoou

Postup přípravy

  1. Nejprve si podle návodu uvaříme ve vroucí vodě quinou (já použila tříbarevnou).

    Mezitím rozpálíme na pánvi olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a chvilku restujeme. Poté přidáme vše ostatní, tj. na menší kostičky nakrájený batát, cuketu, papriku a rajčata. Nezapomeneme ani na fazole, které jsme před tím propláchli. Osolíme, opepříme (můžeme přidat i třeba česnek nebo bylinky dle chuti), podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme dokud není vše měkké. Ke konci také vmícháme quinou a překrájené listy špenátu.

    Pokud chceme můžeme do pokrmu přidat i nějaký sýr - já jsme si celý pokrm posypala parmazánem

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte