- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
175 g |
175 g |
1 kus |
1 kus |
80 g |
80 g |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 240 g |
240 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
70 g |
70 g |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
1 hrst |
1 hrst |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si podle návodu uvaříme ve vroucí vodě quinou (já použila tříbarevnou).
Mezitím rozpálíme na pánvi olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a chvilku restujeme. Poté přidáme vše ostatní, tj. na menší kostičky nakrájený batát, cuketu, papriku a rajčata. Nezapomeneme ani na fazole, které jsme před tím propláchli. Osolíme, opepříme (můžeme přidat i třeba česnek nebo bylinky dle chuti), podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme dokud není vše měkké. Ke konci také vmícháme quinou a překrájené listy špenátu.
Pokud chceme můžeme do pokrmu přidat i nějaký sýr - já jsme si celý pokrm posypala parmazánem
Makronutrienty
68%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 491 kJ | 1 988 kJ |
Kalorická hodnota | 117 kcal | 475 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,9 g
1,64 g |
68,3 g
6,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,69 SVJ | 6,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,04 g
0,614 g |
12,3 g
2,49 g |
Bílkoviny | 5,01 g | 20,3 g |
Sůl | 0,248 g | 1 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů