Jednoduché, lehce pikantní a příjemně syté jídlo z fazolí.
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Fazole | |
---|---|
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
3 kusy |
3 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 400 g |
400 g |
Postup přípravy
-
Na olej cibulku (nebo dvě), na kostičky nakrájenou cuketu
(bez vnitřků), až cuketa zežloutne a cibule zesklovatí, tak česnek, okořenit oregánem, bazalkou, pepřem a chilli. Přidat cikánskou omáčku a kečup (nebo rajčatové pyré - nikoliv protlak) a nakonec konzervu fazolí (trochu nálevu odlít) nebo den předem namočené fazole z pytlíku.
-
Můžeme přidat i hrst zmrazené či čerstvé kukuřice. Směs by měla být hustá. Pokud není, tak ještě chvíli vařit. Podávat s chlebem nebo s kukuřičnými cracery např. Chio Tortillas (pikantní).
Makronutrienty
67%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 359 kJ | 2 769 kJ |
Kalorická hodnota | 85,8 kcal | 662 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13 g
0,817 g |
101 g
6,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,3 SVJ | 10,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,32 g
0,055 g |
10,2 g
0,423 g |
Bílkoviny | 5,02 g | 38,7 g |
Sůl | 0,435 g | 3,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů