Fazole po mexicku

Soucitně.cz

Jednoduché, lehce pikantní a příjemně syté jídlo z fazolí.

Fazole po mexicku

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
olej řepkový 1 lžička
cibule 1 kus
cuketa 0,5 kusu
česnek stroužky 3 kusy
oregano, dobromysl sušená 1 špetka
bazalka sušená drhnutá 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
chilli sušené mleté 1 špetka
chilli omáčka 1 lžička
rajčatové pyré, passata 100 g
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 400 g

Postup přípravy

  1. Na olej cibulku (nebo dvě), na kostičky nakrájenou cuketu (bez vnitřků), až cuketa zežloutne a cibule zesklovatí, tak česnek, okořenit oregánem, bazalkou, pepřem a chilli. Přidat cikánskou omáčku a kečup (nebo rajčatové pyré - nikoliv protlak) a nakonec konzervu fazolí (trochu nálevu odlít) nebo den předem namočené fazole z pytlíku.

  2. Můžeme přidat i hrst zmrazené či čerstvé kukuřice. Směs by měla být hustá. Pokud není, tak ještě chvíli vařit. Podávat s chlebem nebo s kukuřičnými cracery např. Chio Tortillas (pikantní).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů