Fazole po mexicku
Jednoduché, lehce pikantní a příjemně syté jídlo z fazolí.
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
- Historické
- Mexická
- Obědy a večeře
- Orestování
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
olej řepkový | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
cuketa | 0,5 kusu |
česnek stroužky | 3 kusy |
oregano, dobromysl sušená | 1 špetka |
bazalka sušená drhnutá | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
chilli omáčka | 1 lžička |
rajčatové pyré, passata | 100 g |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované | 400 g |
Postup přípravy
-
Na olej cibulku (nebo dvě), na kostičky nakrájenou cuketu (bez vnitřků), až cuketa zežloutne a cibule zesklovatí, tak česnek, okořenit oregánem, bazalkou, pepřem a chilli. Přidat cikánskou omáčku a kečup (nebo rajčatové pyré - nikoliv protlak) a nakonec konzervu fazolí (trochu nálevu odlít) nebo den předem namočené fazole z pytlíku.
-
Můžeme přidat i hrst zmrazené či čerstvé kukuřice. Směs by měla být hustá. Pokud není, tak ještě chvíli vařit. Podávat s chlebem nebo s kukuřičnými cracery např. Chio Tortillas (pikantní).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů