Falafel tabouleh

Soucitně.cz

Falafel tabouleh

Cizrnové placičky na kukus salátu přelité rostlinným jogurtem a pikantní harrisou.

Postup přípravy

  1. Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli a kudrnku nasekáme nadobno a vše smícháme (ve směsi by mělo být dost vody z rajských). Do směsi přidáme sušený kuskus, citr. šťávu, dostatek olivového oleje, sůl, pepř a důkladně promícháme. V lednici necháme asi 1 hodinu odležet, kuskus krásně nabobtná.

  2. Před podáváním ještě promícháme, případně dochutíme. Rostlinný jogurt smícháme s drceným nebo jemně sekaným česnekem, sekanou kudrnkou, osolíme a zamícháme.

  3. Na talíř dáme salát, poklademe kuličkami falafelu, přelijeme jogurtovým dipem doplněným o lžičku harisy nebo chilli pasty. Harisa se prodává buď jako pasta v malé sklenici nebo v sypkém stavu ve specializovaných obchodech s kořením. V mističce ji rozmícháme s trochou vody a olivovým olejem do konzistence pasty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte