Moc dobrý nízkosacharidový oběd...žampionová omáčka je skvělá, hlíva by byla ještě lepší...
- 1h:40m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
900 g |
900 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
5 kuliček |
5 kuliček |
|
5 kuliček |
5 kuliček |
|
3 listy |
3 listy |
| Omáčka | |
|
500 g |
500 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
200 ml |
200 ml |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Knedlík | |
|
6 lžiček |
6 lžiček |
|
mouka mandlová z mandlových jader 3 lžičky |
3 lžičky |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso si okořeníme, orestujeme na ghí a dáme do papiňáku, přidáme koření a trochu podlijeme Dusíme asi 1 hodinu. Vypneme a necháme dojít.
-
Mezitím si žampiony nakrájíme na silnější pláty či šestinky.
Cibuli nakrájíme nadrobno.
Na ghí restujeme cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme, lehce podlijeme a dusíme asi 15 minut.
-
Šťávu s cibulí si rozmixujeme - zahustí nám. Nakonec přilijeme smetanu, lžíci hořčice, necháme přejít varem a hotovo.
-
Suroviny na knedlík si dobře smícháme v hrnku, dáme do MV na 2 minuty.
Hotové opatrně vyklopíme a nakrájíme.
Makronutrienty
12%
41%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 675 kJ | 2 224 kJ |
| Kalorická hodnota | 161 kcal | 532 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,05 g
1,12 g |
10,1 g
3,68 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,305 SVJ | 1,01 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,3 g
4,38 g |
40,6 g
14,4 g |
| Bílkoviny | 10,7 g | 35,3 g |
| Sůl | 7,65 g | 25,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













