
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Ledvinky očistíme, zbavíme je všech tvrdých částí, nakrájíme na proužky a důkladně několikrát propláchneme studenou vodou. Potom je namočíme do čisté vody a necháme přes noc louhovat v ledničce.
-
Ledvinky znovu důkladně propláchneme ve studené vodě a nakonec jednou v horké vodě.
-
Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme ledvinky a koření kromě soli. Mírně podlijeme vývarem a dusíme cca 20 minut.
-
V hrnku ve studeném rozmícháme mouku a ledvinky zahustíme. Opět povaříme.
-
Nakonec osolíme a se solí už nevaříme, aby ledvinky neztvrdly.
Tip
Podáváme s pečivem nebo s rýží.
Makronutrienty
20%
64%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 280 kJ | 415 kJ |
Kalorická hodnota | 66,9 kcal | 99,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,74 g
0,562 g |
4,06 g
0,834 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,274 SVJ | 0,406 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,3 g
1 g |
3,4 g
1,49 g |
Bílkoviny | 8,98 g | 13,3 g |
Sůl | 1,26 g | 1,87 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů