Játra jsou velmi zdravá, použít můžete vepřová, hovězí, telecí...
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
300 g |
300 g |
500 ml |
500 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na jemno, Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, papriku a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.
-
Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm silné.
Vložíme do hrnce k cibuli a dusíme cca 10 minut.
-
Ve studené vodě rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby podlijeme vývarem a vaříme ještě cca 10 minut.
Nakonec osolíme. (nesolíme během vaření, aby játra neztvrdla).
Servírujeme s rýží a najemno nakrájeným pórkem.
Makronutrienty
26%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 238 kJ | 1 190 kJ |
Kalorická hodnota | 57 kcal | 284 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,27 g
0,403 g |
16,3 g
2,01 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,327 SVJ | 1,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,62 g
6,24 g |
8,09 g
31,2 g |
Bílkoviny | 7,47 g | 37,3 g |
Sůl | 0,275 g | 1,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů