Úžasná lowcarb dobrota! Tuto čokoládu dělám léta a je hodně variabilní, vždy ji upravím podle toho, komu je primárně určená, někdo rád více hořkou, někdo sladší.
Děkujeme Táně Liškové za skvělý tip :)
- 10m
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Čokoláda | |
---|---|
200 g |
200 g |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce másla Vanilkový rohlíček 20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
20 g |
20 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny smícháme a ve vodní lázni zahřejeme, dokud nezískáme tuhou lesklou hmotu. Necháme ztuhnout v lednici a následně krájíme na tvary dle vlastní chuti. Úžasná mlska, která doplní hořčík a opravdu zasytí. Nemusíte ji vynechávat, ani když hubnete 🙂
Makronutrienty
46%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 303 kJ | 381 kJ |
Kalorická hodnota | 550 kcal | 91,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
43,2 g
21,9 g |
7,15 g
3,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,32 SVJ | 0,715 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
41,2 g
22 g |
6,83 g
3,64 g |
Bílkoviny | 8,48 g | 1,4 g |
Sůl | 1,5 g | 0,248 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů