Lákavý lowcarb dezert :)
Další recepty pohromadě 🍀➡️ @hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb/profilecard/...
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Korpus | |
|---|---|
|
mouka mandlová z mandlových jader 200 g |
200 g |
|
60 g |
60 g |
|
1 kus |
1 kus |
| Krém | |
|
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 250 g |
250 g |
|
250 g |
250 g |
|
3 lžičky |
3 lžičky |
|
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Máslo rozpustíme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Těsto namačkáme do formy vyložené pečícím papírem, uděláme naspod vidličkou pár vpichů a pečeme na 180 stupňů dozlatova.
-
Mascarpone, smetanu a sirup vymixujeme v tuhý krém a nalijeme na vychladlý korpus. Posypeme brusinkami (můžeme ještě lehce polít sirupem, protože čerstvé brusinky jsou kyselé, ale nemusí být). Necháme do druhého dne vychladit v lednici.
Makronutrienty
14%
14%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 587 kJ | 1 222 kJ |
| Kalorická hodnota | 379 kcal | 292 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,88 g
2,8 g |
5,29 g
2,15 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,688 SVJ | 0,529 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
37 g
17,3 g |
28,5 g
13,3 g |
| Bílkoviny | 7,03 g | 5,41 g |
| Sůl | 0,085 g | 0,066 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














