
Vše pohromadě můžeš sledovat a sdílet na ig 😉↙️
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 1h
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
6 lžic |
6 lžic |
1 špetka |
1 špetka |
4 lžíce |
4 lžíce |
"Nutella" | |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
Krém | |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
+ 2-3 lžíce té "nutelly" 1 lžička |
1 lžička |
Dokončení | |
70 g |
70 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
ovoce sušené mrazem, lyofilizované 2 g |
2 g |
Postup přípravy
-
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky, k bílkům přidáme špetku soli a vymixujeme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme vodu a vyšleháme do světlé pěny. Poté ke žloutkům přidáme mandlovou mouku, promícháme a postupně zamícháme bílkový sníh. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dozlatova. Hned po upečení smotám a přikryji vlhkou utěrkou.
-
Kokos opražíme v troubě na 160 stupňů dozlatova, poté rozmixujeme, pokud možno co nejvíce dohladka (mixér mi to nechtěl brát, tak jsem to projela tyčákem). V rendlíku rozehřejeme čokoládu, přilijeme rozmixovaný kokos, smetanu, promícháme a společně prohřejeme.
-
Vše společně vyšleháme do hladkého krému.
-
Po vychladnutí potřeme těsto krémem a pevné smotáme. Poté přelijeme rozpuštěnou čokoládou s másle, posypeme jahody a dáme ztuhnout do lednice.
Makronutrienty
25%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 394 kJ | 18 536 kJ |
Kalorická hodnota | 333 kcal | 4 430 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,1 g
5,94 g |
162 g
79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,21 SVJ | 16,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,2 g
18,6 g |
389 g
247 g |
Bílkoviny | 7,88 g | 105 g |
Sůl | 0,2 g | 2,66 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů