CUKEŤÁK

Oli

CUKEŤÁK

Oblíbená letní lowcarb cuketová pochoutka, děkujeme Věře Husákové za recept :)

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupu, zbavím semínek a najemno nastrouhám, osolím, nechám vypotit a pořádně vyždímu.

  2. Mezitím si opeču uzenou slaninu, na které osmažím cibuli, ke konci přidám rozmačkaný česnek, majoránku a nechám rozvonět. Když to trochu zchladne, dám do mísy k cuketě, přidám vejce, lupinovou mouku, sýr a je-li třeba ještě osolím a opepřím.

  3. Misku si vystelu pečícím papírem, přendám těsto a peču na 180°C 30 minut, pak ho vyklopím, otočím a peču ještě cca 5 minut, aby i spodek byl křupavý.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte