- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
5 g |
5 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 90 g |
90 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Troubu předehřejeme na 180°C. Nyní si nakrájíme cuketu na špalíky. V misce smícháme olej, česnek a citrónové šťávy a vytvoříme směs. Cuketové špalíky prostřeme na plech s pečícím papírem nebo alobalem a potřeme směsí. Nyní můžeme každý špalík posypat parmazánem. Snažte se aby parmazán byl na cuketě, né mimo. :) Nakonec okořeníme solí a pepřem a pečeme 10 – 15 minut. Plech dejte blíže k vrchní hraně trouby, aby se zapekl převážně parmezán. Dobrou chuť :)
Makronutrienty
27%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 399 kJ | 1 116 kJ |
Kalorická hodnota | 95,4 kcal | 267 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,43 g
0,123 g |
12,4 g
0,345 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,443 SVJ | 1,24 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,88 g
2,25 g |
19,2 g
6,3 g |
Bílkoviny | 5,36 g | 15 g |
Sůl | 1,61 g | 4,51 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů