Úžasný čokoládový nízkosacharidový dezert od Dany Ščerbové - děkujeme:)
- 30m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
200 g |
200 g |
250 g |
250 g |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Rozpustíme si v másle čokoládu.
Bílky ušleháme.
Žloutky ušleháme s xylitolem.
-
Vše opatrně smícháme dohromady, 1/4 SI DÁME STRANOU !
Zbylými 3/4 hmoty naplníme formu prům. 20 cm a upečeme (asi 20 min/200°C) dle vaší trouby.
-
Na upečené ještě teplé nalijeme odloženou 1/4 hmoty (slouží jako poleva).
Necháme v lednici alespoň 12 hodin zatuhnout.
Makronutrienty
23%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 934 kJ | 1 787 kJ |
Kalorická hodnota | 462 kcal | 427 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,6 g
6,65 g |
13,5 g
6,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,46 SVJ | 1,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
42,5 g
24,9 g |
39,3 g
23 g |
Bílkoviny | 7,07 g | 6,53 g |
Sůl | 0,145 g | 0,134 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů