CHuťově zajímavé a svěží kuře, dietní a rychlý oběd.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
bílý jogurt řeckého typu nízkotučný 150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 snítky |
4 snítky |
160 g |
160 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Do misky připravíme marinádu z jogurtu, kurkumy, škrobu, citronové šťávy a citronové kůry.
-
Maso okořeníme solí, pepřem a chilli. Vložíme do misky s marinádou. Dbáme na to, aby marináda pokryla celé maso. Necháme v chladu odležet alespoň ½ hodiny.
-
Rýži nasypeme do hrnce a lehce nasucho osmahneme až se mírně zbarví. Podlijeme trochou vývaru, osolíme, přidáme mátu a dusíme. Postupně přiléváme vývar, vždy jen trochu, aby se rýže dusila s malým množstvím vývaru. Během vaření rýži mícháme, aby se nepřipalovala.
-
Zatím co se rýže dusí, potřeme kapkou oleje dno pekáčku. Na sporáku pekáč rozpálíme, vložíme maso kůží dolů a počkáme až se zatáhne.
-
Pekáč přesuneme do trouby vyhřáté na 160 – 170 ºC. Pečeme cca 10 minut. Pak maso otočíme kůží nahoru, zvýšíme teplotu v troubě na 190 ºC, Pokud můžeme, zapneme multifunkci, aby se maso pěkně opeklo a zbarvilo dozlatova.
-
Pekáč přesuneme do trouby vyhřáté na 160 – 170 ºC. Pečeme cca 10 minut. Pak maso otočíme kůží nahoru, zvýšíme teplotu v troubě na 190 ºC, Pokud můžeme, zapneme multifunkci, aby se maso pěkně opeklo a zbarvilo dozlatova.
-
Tip
Servírujeme ozdobené čerstvými lístky máty, která dodá jídlu svěží chuť.
Makronutrienty
48%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 089 kJ | 2 027 kJ |
Kalorická hodnota | 260 kcal | 484 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,7 g
0,873 g |
42,2 g
1,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,27 SVJ | 4,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,6 g
4,42 g |
27,1 g
8,21 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 19,4 g |
Sůl | 0,961 g | 1,79 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů