Výborný lowcarb chleba :)
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g |
100 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 hrsti |
2 hrsti |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
mouka mandlová z mandlových jader 2 lžíce |
2 lžíce |
|
vláknina psyllium, jitrocelová 2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Česnek, cibuli a sýr pokrájím, všechny suroviny mixnu v el. sekáčku.
Přemístím do mísy, přidám mouky a přášek do pečiva. Sůl ne!
-
Necháme odstát, než se vyhřeje trouba na 190°C.
Vytvarujeme mokrýma rukama chleba a posypeme semínky.
Pečeme asi 50 minut/190°C.
Makronutrienty
17%
36%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 954 kJ | 422 kJ |
| Kalorická hodnota | 228 kcal | 101 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,08 g
1,41 g |
2,69 g
0,622 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,608 SVJ | 0,269 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,9 g
5,38 g |
7,5 g
2,38 g |
| Bílkoviny | 12,8 g | 5,68 g |
| Sůl | 0,772 g | 0,341 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













