Pečivo je nízkosacharidové, moc dobré a s pomazánkou skvělá snídaně či večeře.
- 30m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 ml |
200 ml |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Navrch | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Zákys nejprve smícháme s rozpuštěným máslem. Poté postupně vmícháme zbylé ingredience. Tvoříme bulky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky (já použila lněné). Pečeme na 180° zhruba 25 minut.
Makronutrienty
23%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 373 kJ | 1 768 kJ |
Kalorická hodnota | 328 kcal | 423 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,9 g
2,74 g |
15,3 g
3,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,19 SVJ | 1,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,2 g
7,96 g |
36,3 g
10,2 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 14,4 g |
Sůl | 0,893 g | 1,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů