Broskvový salát s prosciuttem, čerstvou mozzarellou a bazalkovou zálivkou

Jídelní plán

Broskvový salát s prosciuttem, čerstvou mozzarellou a bazalkovou zálivkou

Tento broskvový salát s prosciuttem, čerstvou mozzarellou a bazalkovou zálivkou je naprostá rychlovka. A chuťově je parádní. Stačí jen připravit dresink a vše smíchat :)

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme zálivku. V malém kuchyňském robotu nebo mixéru smíchejte olivový olej, vinný ocet, sůl a čerstvé bazalkové listy. Vše mixujte jen tak dlouho, dokud nebude zálivka krásně hladká a dobře promíchaná. Dávejte pozor, abyste nepřešlehali, teplo z nožů by mohlo bazalku ztmavit, někdy také zhořkne. Pokud si chcete ušetřit čas i nádobí, pak jen lístky bazalky pokrájejte na kousky, olivový olej a ocet použijte jen na zastříknutí.

  2. Broskev nakrájejte na kousky - kostičky či jemné plátky - to už je na vás. Také plátky pršutu rozkrájejte na menší kousky.

  3. Nakonec už jen všechno poskládáme dohromady. Do velké salátové mísy dejte rukolu. Navrch rozložte plátky broskví a prosciutta. Mozzarellu natrhejte na kousky a přidejte je do mísy. Vše dochuťte kořením, zakápněte připravenou bazalkovou zálivkou a ihned podávejte.

    Možné záměny? Fantazii se meze nekladou. Například rukola jde bez problémů nahradit listovým salátem, např. římským. Salát pak není tolik pikantní. Pohrát si můžete i s ovocem , podle toho, co je sezonní - např. maliny, borůvky, zajímavé jsou ale např. i hrušky nebo meruňky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte