Výborná low carb alternativa velikonoční nádivky, je skvělý.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za parádní recept :)
- 1h:25m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
640 g |
640 g |
320 g |
320 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Brokolici jsem uvařil na páře, po vychladnutí rozmačkal. Nastrouhal jsem nahrubo goudu, nakrájel cibuli, fenykl a kapii na proužky, maso na kostky. Všechno dohromady smíchal.
-
Vyšlehal vidličkou vejce a smetanu, zapracoval do zeleniny, osolil a opepřil. Přendal do dortové formy 26 cm na pečící papír (lépe se koláč vyklopí). Pekl jsem 70 minut na 180 °C. Před vyklopení jsem nechal koláč vychladit, zpevní se a drží pěkně tvar.
Makronutrienty
21%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 528 kJ | 1 506 kJ |
Kalorická hodnota | 126 kcal | 360 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,59 g
1,55 g |
13,1 g
4,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,459 SVJ | 1,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,31 g
4,53 g |
23,7 g
12,9 g |
Bílkoviny | 8,98 g | 25,6 g |
Sůl | 0,81 g | 2,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů