Skvělá LC zmrzlina od Roberta Berta Fraita, děkujeme :)
- 3h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Zmrzlina | |
|---|---|
|
250 g |
250 g |
|
250 ml |
250 ml |
|
100 g |
100 g |
|
40 g |
40 g |
|
20 g |
20 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
volitelně, proti tvrdnutí 1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
na zamíchání do hotové zmrzliny 1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Rozmixovat borůvky na hladké pyré.
Ohřát smetanu se sladidly a špetkou soli těsně pod bod varu.
Vmíchat mascarpone, vanilkový extrakt a borůvkové pyré, rozmixovat dohladka.
Přidat vodku (volitelně).
-
Nechat směs zchladnout, poté nalít do zmrzlinovače nebo zamrazit a každých 30 minut promíchat mixérem (celkem 3–4×).
Při posledním míchání zamíchat hrst celých borůvek.
Před podáváním nechat 5–10 minut povolit.
Makronutrienty
42%
10%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 652 kJ | 1 214 kJ |
| Kalorická hodnota | 156 kcal | 290 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
11 g
1,58 g |
20,5 g
2,93 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,1 SVJ | 2,05 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,8 g
7,51 g |
23,9 g
14 g |
| Bílkoviny | 2,61 g | 4,87 g |
| Sůl | 0,29 g | 0,54 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














