- 30m
- 1 kus
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Roláda | |
|---|---|
|
400 g |
400 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
30 g |
30 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
šunka sušená, schwarzwaldská šunka 50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Panenku rozkrojíme tak, aby vznikl plát a přes fólii naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe šunkou.
-
Vejce ušleháme se solí, nastrouhaným sýrem a petrželkou a usmažíme na másle omeletu, kterou položíme na plát se šunkou.
Pevně stočíme a ovážeme potravinářským provázkem.
Roládu zprudka opečeme na sádle ze všech stran. Pak trochu podlijeme vodou a přikrytou pečeme v troubě na 180°C doměkka.
Podáváme se salátem.
Makronutrienty
2%
66%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 666 kJ | 4 518 kJ |
| Kalorická hodnota | 159 kcal | 1 080 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
0,563 g
0,16 g |
3,82 g
1,08 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,056 SVJ | 0,382 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,03 g
3,83 g |
61,3 g
26 g |
| Bílkoviny | 18,6 g | 126 g |
| Sůl | 1,64 g | 11,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














