Jestli máte rádi pikantní chutě, tento tradiční mexický recept si zamilujete. Pro ještě výraznější chuť můžete přidat nakrájenou chilli papričku.
A pokud nemáte pomalý hrnec, můžete polévku stejně dobře uvařit i v hrnci na plotně.
- 4h:15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
3 kusy |
3 kusy |
|
4 hrnky |
4 hrnky |
|
2 hrnky |
2 hrnky |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
3 stroužky |
3 stroužky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Při podávání | |
|
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Do pánve dáme lžíci oleje, na kostičky nakrájenou cibuli a papriku a prolisovaný česnek a necháme pár minut obdělat.
-
Přendáme do pomalého hrnce a přidáme rajčatové pyré, vývar, kuřecí prsa, 1-2 lžičky chilli (podle toho, jak máme rádi ostré), 1 lžičku kmínu a opepříme.
-
Vaříme na stupni II 4 hodiny.
-
Prsa vyndáme a pomocí vidličky roztrháme na nudličky a vrátíme zpět do polévky.
-
Podle chuti můžeme ještě dosolit.
-
Podávejte s nakrájeným čerstvým avokádem.
Makronutrienty
40%
46%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 311 kJ | 2 121 kJ |
| Kalorická hodnota | 74,2 kcal | 507 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,25 g
0,371 g |
42,7 g
2,54 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,625 SVJ | 4,27 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,36 g
0,346 g |
16,1 g
2,36 g |
| Bílkoviny | 7,2 g | 49,2 g |
| Sůl | 0,739 g | 5,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














