Skvělé lowcarb pohoštění na oslavu, sytá snídaně či večeře.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Avokádový tatarák | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
100 g |
100 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Bulky - 8 ks | |
|
100 g |
100 g |
|
100 g |
100 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
mouka mandlová z mandlových jader 180 g |
180 g |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Avokádo zbavím pecky, vydlabu, pokapu citr.šťávou a vidličkou rozmačkám, přidám najemno nakrájenou cibuli, rajčátka, losos a utřený česnek se solí. Podle chuti osolím, opepřím, promíchám a nechám v ledničce odležet.
-
100g strouhané Nivy, 100g žervé sýr, 1 vejce, 180g mandlové mouky, špetka sody, hrst sekaných nebo mletých škvarků. Udělat těsto, vytvarovat bulky a péct na pečícím papíru na 180°C do zlatova asi 20-25minut
Makronutrienty
17%
34%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 090 kJ | 3 152 kJ |
| Kalorická hodnota | 260 kcal | 753 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,36 g
1,54 g |
21,3 g
4,45 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,736 SVJ | 2,13 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,5 g
4,36 g |
59,2 g
12,6 g |
| Bílkoviny | 14,5 g | 42 g |
| Sůl | 1,04 g | 3,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














