- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Avokádo | |
|---|---|
|
1 kus |
1 kus |
|
10 g |
10 g |
|
50 g |
50 g |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Avokádo oloupeme, odstraníme pecku, vložíme do misky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhanou Nivu a vše rozmačkáme vidličkou a dobře promícháme.
-
Rozdělíme do dvou misek. Hrušku nakrájíme škrabku na brambory na velmi tenké plátky a do každé misky přidáme polovinu plátků. Nakonec ozdobíme vlašskými ořechy.
-
Tip
Hruška by měla být hodně zralá, sladká a šťavnatá.
Makronutrienty
30%
17%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 765 kJ | 1 277 kJ |
| Kalorická hodnota | 183 kcal | 305 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
8,65 g
0,954 g |
14,4 g
1,59 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,865 SVJ | 1,44 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,6 g
4,32 g |
26 g
7,21 g |
| Bílkoviny | 4,96 g | 8,28 g |
| Sůl | 0,567 g | 0,947 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














