Oblíbená polévka, lowcarb a plná vitamínů a minerálů z klíčků.
Je sytá, postačí i jako oběd.
Děkujeme Aleně Vaňousové za super inspiraci :)
- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
500 g |
500 g |
150 g |
150 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 hrst |
1 hrst |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
V kastrolu jsem zpěnila na sádle jednu velkou cibuli, přidala jsem 2 nakrájené kvalitní klobásky, sladkou, pálivou a uzenou papriku, přidala jsem vodu, 500 g vymačkaného nakrájeného kysaného zelí. Ještě jsem měla v lednici cca 150 g máslové dýně nakrájené na kostičky, tak jsem ji tam taky hodila.
-
Vařila jsem cca 45 minut na mírném ohni. Na talíři jsem ozdobila jarní cibulkou, zelenou petrželkou a mungo klíčky.
Makronutrienty
24%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 503 kJ | 1 291 kJ |
Kalorická hodnota | 120 kcal | 309 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,48 g
3,98 g |
11,5 g
10,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,448 SVJ | 1,15 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,58 g
4,45 g |
24,6 g
11,4 g |
Bílkoviny | 4,93 g | 12,7 g |
Sůl | 1,27 g | 3,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů