"Ne vždy mám čas chodit nakupovat čerstvé suroviny a občas za ten týden v lednici nashromáždím potraviny, které se mi nechce vyhazovat, takže nějaká směs z pánve to jistí. Někdy z toho vznikne dokonce docela chutné lowcarb jídlo ..."
Říká Lucka Valchová, autorka receptu, děkujeme :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
150 g |
150 g |
120 g |
120 g |
150 g |
150 g |
150 ml |
150 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Příloha | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku a postupně přidáváme na kostičky pokrájené ostatní suroviny, které vždy zarestujeme se směsí na pánvi: celer (potřebuje nejvíce času), okořeněné kuřecí maso dle chuti, uzené maso a nakonec rajčata.
-
Orestovanou směs podlijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku, promícháme a pod pokličkou vše spolu dusíme než nám směs trochu zhoustne a změkne celer, tak jak nám chutná. Případně ještě dochutíme.
-
Paralelně si na druhé pánvi na kokosovém oleji na mírném plameni restujeme květákovou rýži. Když začne lehce zlátnout přidáme zbylé suroviny, ochutíme a na závěr vmícháme petrželku.
Makronutrienty
39%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 268 kJ | 2 109 kJ |
Kalorická hodnota | 64,2 kcal | 504 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,99 g
1,49 g |
39,2 g
11,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,499 SVJ | 3,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,3 g
1,31 g |
25,9 g
10,3 g |
Bílkoviny | 4,51 g | 35,5 g |
Sůl | 0,877 g | 6,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů