- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
300 ml |
300 ml |
|
bílkový sýr natural (šmakoun, schmaky) 100 g |
100 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Květák nakrájejte na menší kousky a povařte s kmínem do poloměkka. Potom pokrájejte na drobné kousky šmaky a uvařený květák, promíchejte a rozprostřete do zapékací mísy. Posolte a opepřete. Vejce rozšlehejte v mléce a nalijte na květák.
Pečte na 180 asi 40 minut.
Makronutrienty
30%
50%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 202 kJ | 620 kJ |
| Kalorická hodnota | 48,3 kcal | 148 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,04 g
2,18 g |
9,32 g
6,67 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,304 SVJ | 0,932 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,01 g
0,498 g |
6,17 g
1,52 g |
| Bílkoviny | 4,98 g | 15,3 g |
| Sůl | 0,832 g | 2,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














