Tento recept může na první pohled vypadat složitě, ale výsledkem je velice chutný a zajímavý obídek nebo třeba večeře.
- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zapečené maso | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
20 g |
20 g |
130 g |
130 g |
100 ml |
100 ml |
600 g |
600 g |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
180 ml |
180 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 mg |
1 mg |
1 mg |
1 mg |
1 snítka |
1 snítka |
20 g |
20 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
10 dkg |
10 dkg |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme květákové pyré.Květák rozebereme na menší růžičky a uvaříme do měkka (cca 30min).Scedíme vodu , krátce opečeme na másle, přidáme strouhaný parmazán a smetanu a rozmixujeme na hladké pyré.
-
Vepřové maso nakrájíme na plátky, osolíme, naklepeme a obalíme v připravené směsi z vajec a ostatních ingrediencí.Potom ho zprudka opečeme na pánvi a dáme do zapékací misky.Na maso připravíme směs z orestované cibule, pórku, mrkve, papriky, hub a dýně hokaido.Nakonec směs zalijeme smetanou, ochutíme .Tuto směs naljeme na opečené maso ,pak přidáme vrstvu květákového pyré a posypeme parmazánem.Zapečeme v troubě na 180°C asi 40 min.
Makronutrienty
18%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 567 kJ | 4 053 kJ |
Kalorická hodnota | 135 kcal | 969 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,04 g
1,73 g |
28,9 g
12,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,404 SVJ | 2,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,97 g
7,84 g |
71,3 g
56 g |
Bílkoviny | 8,08 g | 57,8 g |
Sůl | 0,285 g | 2,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů