Maso je šťavnaté, batáty příjemně doplní tento lowcarb (nízkosacharidový) oběd.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 1h:10m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
800 g |
800 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
120 g |
120 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
5 špetek |
5 špetek |
Batáty | |
800 g |
800 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso jsem nakrájel na 5 plátků, cca 1 cm hrubé. Naklepal, osolil a opepřil. V míse jsem smíchal jogurt, zakysanku, nahrubo nastrouhanou goudu a na drobné kostičky kapii. Maso jsem pokladl na papír na plech, na každý plátek navrstvil směs z jogurtu a ostatních potravin.
-
Zapékal v troubě na 180 °C cca 60 minut, do zezlátnutí. Během pečení jsem 2x sléval šťávu z plechu, aby se maso lépe zapeklo. Batáty jsem oloupal, nakrájel na plátky, promíchal v míse s olejem a solí. Pekl jsem v troubě na 200 °C do upečení.
Makronutrienty
29%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 778 kJ | 2 865 kJ |
Kalorická hodnota | 186 kcal | 685 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,88 g
2 g |
32,7 g
7,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,888 SVJ | 3,27 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,8 g
4,51 g |
47,2 g
16,6 g |
Bílkoviny | 9,37 g | 34,5 g |
Sůl | 1,09 g | 4,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů