Nízkosacharidová alternativa zapečených brambor, výborný oběd od Kači Kolníkové, děkujeme :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
natvrdo 4 kusy |
4 kusy |
|
100 g |
100 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
100 g |
100 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na plátky tloušťky zhruba 3 mm. V osolené vodě s kurkumou plátky povaříme, až trochu víc změknou a scedíme.
-
Menší zapékací mísu vytřeme máslem, navrstvíme půlkou kedlubny,poklademe slaninou, nakrájenými vajíčky a trošku posypeme sýrem a zalijeme půlkou rozšlehanými vajíčky s jogurtem a solí.
-
Vrstvu zakryjeme kedlubnou,zalijeme zbytkem vajíček a posypeme sýrem. Já jsem pekla v HF na 200 stupňů 15 minut program pizza.V předehřáté troubě zhruba na 200 stupňů 15- 20 minut.
Makronutrienty
8%
39%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 792 kJ | 1 444 kJ |
| Kalorická hodnota | 189 kcal | 345 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,24 g
1,3 g |
4,09 g
2,37 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,224 SVJ | 0,409 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,1 g
7,53 g |
27,5 g
13,7 g |
| Bílkoviny | 11,1 g | 20,2 g |
| Sůl | 1,45 g | 2,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













