Skvělý lowcarb guláš od Věry Husákové, děkujeme :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Guláš | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus 500 g |
500 g |
1 kus 300 g |
300 g |
6 kuliček |
6 kuliček |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Jazyk uvařím v osolené vodě s novým kořením, pepřem a bobkovým listem. Na sádle osmažím cibuli, přidám 2 stroužky na plátky nakrájeného česneku a kmín, nechám zpěnit ,vložím nakrájené maso a srdce a zaliji vývarem z jazyka.
-
Když je maso měkké, přidám nakrájený oloupaný jazyk, majoránku a podle potřeby zahustím bramborovou vlákninou, ochutím pepřem, solí a prolisovaným česnekem.
-
Servíruji s lowcarb pečivem.
Makronutrienty
7%
51%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 714 kJ | 891 kJ |
Kalorická hodnota | 171 kcal | 213 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,87 g
0,496 g |
2,33 g
0,619 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,187 SVJ | 0,233 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
3,87 g |
14,8 g
4,83 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 17,8 g |
Sůl | 0,662 g | 0,826 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů