Jednoduché a dobré lowcarb jídlo, plné zeleniny.
Dobrou chuť a vše pohromadě najdeš i zde:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 1h:10m
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Špíz | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Hranolky | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Salát | |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
500 ml |
500 ml |
Postup přípravy
-
Maso a zeleninu si nakrájíme na kostky a okořeníme. Kostky masa obalíme ve slanině a nastřídačku napichujeme se zeleninou. V pekáčku lehce podlijeme vodou, pečeme pod alobalem na 190 stupňů cca hodinu, poté odkryjeme a opečeme dozlatova.
-
Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky, okořeníme, zakápneme olejem a promícháme. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 190 stupňů do změknutí a poté zezlátnutí.
-
Rajčata si nakrájíme, okurku nastrouháme a ze zbylých ingrediencí si uděláme zálivku dle vlastní chuti. Zalijeme zeleninu a dáme vychladit do lednice.
Makronutrienty
22%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 388 kJ | 3 663 kJ |
Kalorická hodnota | 92,6 kcal | 876 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,3 g
0,933 g |
31,2 g
8,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,33 SVJ | 3,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,97 g
2,65 g |
65,9 g
25,1 g |
Bílkoviny | 4,69 g | 44,3 g |
Sůl | 0,525 g | 4,96 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů