Velmi chutný barevný low carb oběd či večeře, asijský způsob úpravy pokrmu. Jak se u nás říká, takzvaná "čína". :)
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
nakrájená na tenké nudličky 400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
(použila jsem červenou, ale může být i hnědá) - nakrájená na měsíčky 1 kus |
1 kus |
prolisované 2 stroužky |
2 stroužky |
nakrájená na silnější proužky 1 kus |
1 kus |
nakrájená na silnější proužky 1 kus |
1 kus |
(nebo cuketa) nakrájená na tenké plátky 0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
(kuřecí, zeleninový nebo klidně i hovězí, jak je libo) 250 ml |
250 ml |
na zahuštění omáčky (nemusí být, ale pak bude omáčka řídká) 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso si můžeme naložit několik hodin nebo i den předem. V misce důkladně promícháme nudličky masa, česnek a omáčky. Misku přikryjeme a uložíme do lednice. Před tepelnou úpravou pak ještě necháme nějakou dobu v pokojové teplotě.
Připravíme si všechny ostatní potřebné ingredience.
-
Ve woku rozehřejeme lžíci oleje a maso orestujeme. Musí to být zprudka a rychle a během restování mícháme. Maso přidáváme do pánve po částech, aby tolik neklesla teplota a maso nepustilo příliš mnoho šťávy.
-
Orestované maso vyjmeme. Pokud je třeba, přidáme do pánve ještě kapku oleje a osmahneme cibuli. Pak přidáme papriky a okurku. Pokud je třeba, přilijeme trochu studené vody, ale už žádný olej, aby papriky nebyly blátivé. Restujeme krátce, aby papriky zůstaly krásně na skus.
-
Maso vrátíme zpět do pánve, zalijeme vývarem a je-li třeba, osolíme. Necháme krátce povařit, aby se omáčka trochu zredukovala. Kdo chce mít omáčku hustší, je možno zahustit troškou konjakové mouky.
Jako přílohu mám konjakové těstoviny.
Makronutrienty
17%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 400 kJ | 1 501 kJ |
Kalorická hodnota | 95,6 kcal | 359 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,87 g
0,939 g |
10,8 g
3,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,287 SVJ | 1,08 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,4 g
1,96 g |
24 g
7,38 g |
Bílkoviny | 7,17 g | 26,9 g |
Sůl | 0,589 g | 2,21 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů