Oblíbené jídlo v nízkosacharidové verzi - báječný a rychlý oběd od Lady Michové, děkujeme :)
- 20m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
300 g |
300 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 hrsti |
2 hrsti |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
použila jsem domácí ze žlutých cuket bez cukru 2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
200 ml |
200 ml |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
| Květáková "rýže" | |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
100 ml |
100 ml |
Postup přípravy
-
- maso jsem si předem nakrájela na tenké nudličky a naložila s prolisovaným česnekem, pepřem a sójovou omáčkou. Houby jsem zalila trochou vařící vody.
-
- Ve větší pánvi jsem na tuku krátce a prudce za stálého míchání orestovala maso a pak jsem jej z pánve vyjmula. Ve stejné pánvi jsem osmahla nahrubo nakrájenou cibuli, přilila vývar a namočené houby i s tou vodou, přidala hořčici a lahůdkové droždí. Chvíli jsem povařila, než se omáčka zredukovala a zahustila. Pak jsem ještě dle chuti trochu dosolila. Nakonec jsem do pánve vrátila maso a už jen krátce prohřála.
-
- půlku květáku jsem nastrouhala a osolila. Na větší hluboké pánvi jsem si rozehřála máslo a květák orestovala. Pak jsem přilila trochu hovězího vývaru a vařila do té doby, než se voda úplně vydusila.
Makronutrienty
32%
41%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 343 kJ | 1 855 kJ |
| Kalorická hodnota | 82 kcal | 443 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,11 g
1,42 g |
27,6 g
7,67 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,511 SVJ | 2,76 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,17 g
1,69 g |
22,5 g
9,12 g |
| Bílkoviny | 6,56 g | 35,5 g |
| Sůl | 0,696 g | 3,76 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













