Klasické jídlo v lowcarb úpravě.
- 30m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
150 g |
150 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
50 ml |
50 ml |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
1 špetka |
1 špetka |
| Knedlík | |
|
100 g |
100 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
mouka mandlová z mandlových jader 2 lžíce |
2 lžíce |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na kousku másla a trošce oleje orestujeme cibuli , přidáme maso osolené a opepřené, orestujeme z obou stran a přidáme nakrájenou kapii. Trochu podlijeme vývarem a podusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, rozmixujeme základ a zjemníme troškou smetany. Podle potřeby dochutíme solí.
-
Knedlík:1 palouček nebo lučina, 2 vejce, sůl, 1/2 lžičky kypřícího prášku a 2 lžíce mandlové mouky. Vše dobře promícháme a vlijeme do máslem vymazaného hrnku. V mikrovlnce vaříme 4 minuty.
Makronutrienty
11%
36%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 745 kJ | 4 466 kJ |
| Kalorická hodnota | 178 kcal | 1 067 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,96 g
1,6 g |
17,7 g
9,6 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,296 SVJ | 1,77 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,4 g
4,17 g |
86,6 g
25 g |
| Bílkoviny | 9,77 g | 58,6 g |
| Sůl | 0,81 g | 4,86 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













