Rychlý a výborný lowcarb oběd, kedlubny takto připravené mají velmi lahodnou chuť.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Zelenina | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
150 ml |
150 ml |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
|
1 g |
1 g |
| Maso | |
|
350 g |
350 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 g |
1 g |
|
kořenicí směs grilovací koření 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kedlubny a mrkev jsem nakrájela na menší hranolky. Povařila jsem je v osolené vodě (cca 10 minut) a poté vodu scedila. Na pánvi jsem rozehřála máslo, zeleninu jsem krátce osmahla, dochutila solí a pepřem a přilila smetanu. Nechala jsem chvíli povařit, než se smetana zredukovala.
-
4 plátky (350 g) vepřových kotlet jsem osolila růžovou solí a okořenila čerstvě drceným barevným pepřem a trochou grilovacího koření bez soli. Na pánvi jsem rozehřála přepuštěné máslo a plátky jsem orestovala z obou stran. Kotlety se snadno přetáhnou, já je dělám max. 2 minuty z každé strany, aby zůstaly krásně měkké a šťavnaté. Ale ta doba také závisí na tom, jak silné plátky máte.
Makronutrienty
13%
33%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 741 kJ | 2 857 kJ |
| Kalorická hodnota | 177 kcal | 683 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,41 g
2,09 g |
13,1 g
8,03 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,341 SVJ | 1,31 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,7 g
6,83 g |
56,5 g
26,3 g |
| Bílkoviny | 8,72 g | 33,6 g |
| Sůl | 1,16 g | 4,46 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













