Vepřová roláda s batátovou kaší a zelným salátem je takový lepší lowcarb oběd, efektní a výborný!
Děkujeme Zuzce Causeway za krásné jídlo :)
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Roláda | |
---|---|
200 g |
200 g |
8 kusů |
8 kusů |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 200 g |
200 g |
Zelný salát | |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Batátová kaše | |
400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ze slaniny si upleteme takovou kostkovanou dečku :).
Na prkýnku si naklepeme maso, solime, opeprime a natřeme hořčic. Pak dáme maso na deku , přidáme kvalitni šunku po celé ploše, sýr, červenou kapii a fazolky. Zabalíme do potravinářské folie a dáme na půl hodinky do lednice.
-
Na plech si dáme nakrájenou cibuli na měsíčky a pak vytáhneme roládu z lednice, sundáme fólii a dáme na pekáč s cibulí a troškou vody. Dáme péct hezky pomalu, dokud není hotová - na 160°C.
-
2 vetsi bataty si oloupeme, nakrajime na kostky, oplachneme a dame varit do osolene vody. Az je mekka, zcedime a rozstouchame stouchadlem na brambory, pridame trochu masla a opeprime.
-
Malinke zeli jsem si nakrajela na drobno, osolila a nechala chvilku odpocivat, tim zmekne. 2 oloupane cesneky nastrouhane na jemno a pridak k zeli. Zalivka - do hrnku jsem si dala vodu ,1 PL erythritolu, spetku sole a spetku pepre a nalila na nakrajene zeli a promichala.
No a na taliri trosku ozdobila.
Makronutrienty
18%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 647 kJ | 6 724 kJ |
Kalorická hodnota | 155 kcal | 1 607 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,56 g
0,895 g |
47,3 g
9,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,456 SVJ | 4,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,5 g
4,34 g |
119 g
45,1 g |
Bílkoviny | 9,28 g | 96,4 g |
Sůl | 0,89 g | 9,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů