 
																					Všechny nápady a recepty pohromadě:
@hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
| 400 g | 400 g | 
| 100 g | 100 g | 
| 300 g | 300 g | 
| 1 lžička | 1 lžička | 
| 0,5 lžičky | 0,5 lžičky | 
| 0,2 lžičky | 0,2 lžičky | 
| Opečené kedlubny | |
| 1 kus | 1 kus | 
| 1 špetka | 1 špetka | 
| 0,5 lžičky | 0,5 lžičky | 
| 0,5 lžičky | 0,5 lžičky | 
| 1 lžička | 1 lžička | 
Postup přípravy
- 
																													Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran dozlatova. Přidáme špenát, zalijeme smetanou, přiklopíme a pečeme nebo dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme a špenát se smetanou a výpekem rozmixujeme do hladka. 
- 
																													Kedlubnu oloupeme, nakrájíme a vaříme doměkka v osolené vodě, společně s kurkumou a kmínem. Poté scedíme a na másle opečeme dozlatova. 
Makronutrienty
10%
34%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 749 kJ | 3 336 kJ | 
| Kalorická hodnota | 179 kcal | 797 kcal | 
| Sacharidy z toho cukry | 2,68 g 1,95 g | 11,9 g 8,66 g | 
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,268 SVJ | 1,19 SVJ | 
| Tuky z toho nasycené mastné kyseliny | 15 g 7,4 g | 66,8 g 33 g | 
| Bílkoviny | 9,11 g | 40,6 g | 
| Sůl | 0,816 g | 3,64 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

 
																							 
							 
							 
							











