Vepřová panenka ve slanině s šalvějí a smetanový špenát

Lenny73

Vepřová panenka ve slanině s šalvějí a smetanový špenát 1 další fotka

Oběd rychlý, efektní a lowcarb.

Další nápady a inspirace můžete najít zde:

https://www.instagram.com/p/Cbm6Is_sKbD/...

Postup přípravy

  1. Maso osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev s máslem. Opékáme zprudka, dozlatova ze všech stran. Slaninu si vyskládáme na potravinářskou fólii a na ní lístky šalvěje, pak dáme opečenou panenku a pevně zamotáme. Opatrně odděláme fólii, dáme na pekáček a do trouby na 180 stupňů cca 10-15 minut (dle velikosti panenky).

  2. Na pánev po panence dáme česnek a pak špenát, chvíli dusíme a zalijeme smetanou. Dochutíme solí, pepřem a chvíli smetanu redukujeme.

    (Po vytažení panenky z trouby jsou do špenátu ještě nalila vzniklou šťávu z pekáčku)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte