Jedna z úžasných variant jak si udělat panenku a ta květáková rýže je pecka.
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
4 špetky |
4 špetky |
4 špetky |
4 špetky |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Panenku osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a zakapneme olejem. Necháme chvíli odležet.
Květák si obereme na růžičky a rozmixujeme na rýži.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Půlku použijeme na rýži a půlku na omáčku.
Panenku zprudka orestujeme na pánvi a odložíme vedle ( zakrejeme ať je v teple)
Do výpeku dáme lžíci másla a na něm orestujeme půlku cibule, přidáme nakrájené žampiony a restujeme dále. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Dochutíme houbovým kořením a necháme zhoustnout.
Vedle na pánvi si rozpustíme máslo, orestujeme cibulku do zlatova a přihodíme květák. Osolíme, opepříme, poprášíme kurkumou a restujeme cca 10-15 minut.
Makronutrienty
18%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 496 kJ | 2 742 kJ |
Kalorická hodnota | 119 kcal | 655 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,54 g
1,52 g |
19,6 g
8,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,354 SVJ | 1,96 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,82 g
5,01 g |
48,8 g
27,7 g |
Bílkoviny | 7,26 g | 40,1 g |
Sůl | 2,93 g | 16,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů