Nejsem příznivec krvavého masa, proto jsem fakt ráda, že se mi panenka povedla takto pěkně růžová, aniž by něco vytékalo, a přitom maso zůstalo krásně šťavnaté a měkké.
Omáčka je velmi lahodná, fazolky krásně doplní toto lowcarb jídlo.
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Omáčka | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
250 ml |
250 ml |
1 lžička |
1 lžička |
200 ml |
200 ml |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
Lusky | |
250 g |
250 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Vepřovou panenku (cca 500 g) jsem osolila a opepřila. Na pánvi jsem rozehřála přepuštěné máslo a maso zprudka orestovala ze všech stran. Pak jsem jej přendala na pekáček a vložila do předehřáté trouby na 10 minut.
-
V kastrolku jsem rozehřála máslo a přidala lahůdkové droždí. Udělala jsem zásmažku. Pak jsem přidala vývar, hořčici a nadrcený pepř (nadrtila jsem ho nožem). Dále jsem přidala smetanu a omáčku povařila, dokud se nezredukovala a nezhoustla.
Doporučuji nesolit, protože lahůdkové droždí je slané, i ten vývar. Takže podle potřeby dosolit až nakonec po ochutnání. Lze dochutit i citrónovou šťávou.
-
Na větší pánvi jsem rozehřála lžíci másla a přidala jsem mražené fazolové lusky (250 g), osolila jsem je a orestovala.
Makronutrienty
11%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 566 kJ | 3 605 kJ |
Kalorická hodnota | 135 kcal | 862 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,36 g
0,689 g |
15 g
4,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,236 SVJ | 1,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,79 g
5,41 g |
62,4 g
34,5 g |
Bílkoviny | 9,75 g | 62,1 g |
Sůl | 0,413 g | 2,63 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů