- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs na gyros a kebab 1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Ještě | |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, lehce osolíme a promícháme.
-
Panenku nakrájíme na plátky, mírně rukou naklepeme a okořeníme kořením na gyros, osolíme.
-
Smícháme jogurt s koprem, mírně osolíme.
-
Na talíř si připravíme tortillu, na ni navrstvíme zeleninu, navrch přelijeme jogurtem s koprem.
-
Panenku osmažíme na sucho na nepřilnavé pánvi a přidáme k tortille a zelenině.
Makronutrienty
31%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 361 kJ | 1 910 kJ |
Kalorická hodnota | 86,4 kcal | 457 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,54 g
1,87 g |
29,3 g
9,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,554 SVJ | 2,93 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,05 g
1,14 g |
16,1 g
6,04 g |
Bílkoviny | 9,36 g | 49,4 g |
Sůl | 0,878 g | 4,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů