Vepřová kýta na zelenině se smetanou a LC knedlíky

Oli

Vepřová kýta na zelenině se smetanou a LC knedlíky

Klasika jako od babičky, v lowcarb verzi bez mouky.

Děkujeme Jance Folkové za recept :)

Postup přípravy

  1. V kastrolu jsem osmažila do červena cibuli, 1/4 celeru, 3 mrkve, pak 1/2 kg masa na kostky, sůl, pepř a podlila jsem vývarem. Přidala jsem na zahuštění asi 30 dkg cukety ( mám v mrazáku od léta ty velké, přerostlé) a v tlakáči dusila 50 minut. Pak jsem maso vybrala na talíř, zeleninu rozmixovala, přidala smetanu na vaření (asi 1/4 l) a ještě dochutila citrónovou šťávou a trošku přiostřila pálivou paprikou.

  2. LC knedlíky si vyberte, jaké se vám tu na JP líbí :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte