Když je čas napichovat na špejli, jsou to špízy. V tomto případě oblíbený lowcarb oběd bez špejlí :)
Další nápady zde:
https://www.instagram.com/p/CcxT5IwrWz7/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:15m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 svazek |
1 svazek |
1 svazek |
1 svazek |
250 g |
250 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Květáková kaše | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Nakrájené maso a zeleninu osolíme a opepříme, rozložíme na pekáč, lehce podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme na 180 stupňů alespoň hodinu. Pak odkryjeme a pečeme cca 10 minut dozlatova.
-
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozmixujeme a ochutíme máslem, přidáme šnitlik.
Makronutrienty
17%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 416 kJ | 2 086 kJ |
Kalorická hodnota | 99,4 kcal | 499 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,87 g
0,933 g |
14,4 g
4,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,287 SVJ | 1,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,87 g
2,58 g |
34,5 g
13 g |
Bílkoviny | 7,51 g | 37,7 g |
Sůl | 2,89 g | 14,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů