Klasické jídlo v lowcarb hávu :)
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h:20m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 70 g |
70 g |
300 ml |
300 ml |
300 ml |
300 ml |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Knedlík | |
3 kusy |
3 kusy |
9 lžic |
9 lžic |
1 lžíce |
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso si očistím a svážu do válečku,osolím a opepřím.Na sádle si do růžova osmažím cibuli,přidám maso a ze všech stran opeču,opatrně,abych nespálila cibuli.Zarestuji protlak,přidám bobkový list,zaliji vývarem a dusím doměkka.
-
Maso vyndám,přidám lupinovou mouku a rozmixuji,dám vařit,vložím nakrájenou mrkev s celerem,přiliji mléko,vrátím zpět maso a vařím do změknutí zeleniny.
-
Vyndám maso,které rozvážu a nakrájím na plátky,do omáčky přidám hrášek,šlehačku a jen krátce povařím.Dochutím solí,pepřem a citronovou šťávou.
-
Knedlík - umixuji a 2 minuty vlním v mikrovlnce.
Makronutrienty
19%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 754 kJ | 3 350 kJ |
Kalorická hodnota | 180 kcal | 801 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,55 g
1,65 g |
24,7 g
7,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,555 SVJ | 2,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,1 g
3,97 g |
58,3 g
17,7 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 47 g |
Sůl | 0,595 g | 2,65 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů